Showing posts with label Musical. Show all posts
Showing posts with label Musical. Show all posts

04/03/2015

ဖိုးကာ အခ်စ္မသိခ်င္ဘူး (Flash Song )



ၤFlash Song ႀကိဳက္တတ္တဲ.ေဘာ္ဒါေတြအတြက္ဖိုးကာရဲ.အခ်စ္မသိခ်င္ဘူးဆိုတဲ.သီခ်င္းေလးခံစားႀကည္.ပါ.. သီခ်င္းလိုခ်င္ရင္ေတာ.ေအာက္မွာေဒါင္းပါ..

Solidfile Download Link


pCloud Download Link

02/03/2015

Flash Song သီခ်င္းတပုဒ္ဖန္တီးႀကမယ္


How to create flash song using SWiSH Max by shweminwun



ဟုတ္ကဲ..ကြ်န္ေတာ္တို. Flash Song သီခ်င္းတပုဒ္ကိုဖန္တီးဖို.အတြက္ပထမဆံုး SWiSH Max ေဆာ.၀ဲလ္ကိုဖြင္.လိုက္ပါ..ကြ်န္ေတာ္က SWish Max 4 သံုးပါတယ္.



ေဆာ.၀ဲလ္ညာဖက္ျခမ္းအေပၚမွာရိွတဲ. Movie Properties ကိုနိွပ္ပါ... Background colour နဲ. Video size ကိုလိုသလိုေျပာင္းနိုင္ပါတယ္...Stop Playing at end of movie ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ..



ပထမဆံုး Background ပံုထည္.ပါမယ္..ေဆာ.၀ဲလ္အေပၚ က Menu bar မွာ Insert ကိုနိွပ္ပီးရင္ Import image ကိုနိွပ္ပါ..ခုနကကိုယ္ထားလိုက္တဲ. Movie size နဲ. Bg picture size မကိုက္ရင္လဲအေပၚညာဖက္ျခမ္းမွာပံုဆိုဒ္ကိုလိုသလိုျပင္ပါ


ပီးရင္သီခ်င္းထည္.ပါမယ္..Menu bar က Insert ကိုနိွပ္..Import soun ကိုနိပ္ပီးသီခ်င္းေရြးေပးပါ..သီခ်င္းက MP3 ကိုအမ်ားဆံုး 3MB မေက်ာ္ရင္ေတာ.အေကာင္းဆံုးပါ..ဆိုဒ္ႀကီးေနရင္လဲ Format factory နဲ. Convert လုပ္လိုက္ပါ..



ပီးရင္သီခ်င္းေခါင္းစဥ္ေလးတပ္မယ္ဗ်ာ..နည္းလမ္းေတြကေတာ.အမ်ားႀကီးရိွတာေပါ..ကြ်န္ေတာ္အလြယ္ဆံုးပံုစံပဲလုပ္ျပပါ.မယ္.. Insert ကေန Movie clip ကိုနိွပ္ပါ..ဘယ္ဖက္ျခမ္းက Outline ထဲမွာ Movie clip ေလးေရာက္သြားပါျပီ..



Movie clip  ကိုနိွပ္လိုက္ပါ..အထဲမွာဘာမွမရိွေသးပါဘူး.. ကြ်န္ေတာ္တို.စာေရးဖို.အတြက္ဘယ္ဖက္ျခမ္း Tools ထဲက T ပံုစံေလးကိုနိွပ္ပါ.. ဘယ္ဖက္ျခမ္းအေပၚဖက္မွာေဖာင္.ေရြးဖို.နဲ.ကာလာ ၊ စာသားအထူ ၊ စာလံုးအယိုင္နဲ.Font size ေတြခ်ိန္ပါ..



စာေရးပီးရင္စာသားကို Effect ထည္.ဖို.အတြက္ Insert > Effect > Core Effects ကေန Transform ဆိုတဲ. Effect ေလးတခုေရြးလိုက္မယ္ဗ်ာ..အေပၚဘားတန္းက Play effect ကိုနိွပ္ပီးကိုယ္ထည္.လိုက္တဲ. Effect အဆင္ေျပ၊မေျပႀကည္.နိုင္ပါတယ္



မႀကိဳက္ေသးရင္ Effect အတိုအရွည္ကိုလဲေမာက္နဲ.ဖိဆြဲပီး..ဒါမွမဟုတ္ညာဖက္ျခမ္းက Effect ဆိုတာထဲကဂဏန္းကိုေျပာင္းေရးပီးလဲျပင္နိုင္ပါတယ္..ပီးရင္စာသားကာလာထည္.ဖို.ခုနကေရးထားတဲ.ေခါင္းစဥ္ကို Selection ေပးထားပီးညာဖက္ျခမ္းကEffect ကိုနိွပ္ပါ.. Filter ဆိုတာေလးကိုအမွန္ျခစ္လိုက္ပါ.
.ေနာက္ထပ္ေအာက္က Filter ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ..အစိမ္းေရာင္အေပါင္းပံုေလးနိွပ္ပီး Drop Shadow ကေန blur 4 angle 45  distance 5 ကိုေရြးေပးလိုက္ပါ.ပီးရင္Start  နဲ. End မွာကိုယ္ႀကိဳက္တဲ.အေရာင္ေရြးပါ..
အေပၚက Save effect setting to file ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ



ေခါင္းစဥ္ပီးရင္သီခ်င္းမွာကိုယ္.အမွတ္အသားေလးေတာ.ပါခ်င္ႀကမွာေပါ.ဥပမာ..
Create by Shwe Min Wun ဘာညာေပါ..
အဲဒါကိုေခါင္းစဥ္နဲ.မတူေအာင္ေနာက္တမ်ိဳးထည္.ႀကည္.မယ္ဗ်ာ.
ညာဖက္ျခမ္းက Component > Effects > 2D > Random Color ကိုနိွပ္ပါ..



Outline ထဲ Random Color ေရာက္လာပီဆိုရင္ကလစ္ပီးအထဲက T ကို Selection ေပးပီးရင္ဘယ္ဖက္ျခမ္း Tools ထဲက T ပံုစံေလးကိုနိွပ္ပီးအထဲက
စာေတြအရင္ဖ်က္ပီးကိုယ္ထည္.ခ်င္တာေရးပါ



ေနာက္တဆင္.ကေတာ.သီခ်င္းကိုဖြင္.ပီးစာသားအ၀င္အထြက္ကိုမွတ္ဖို.အတြက္ Play / Stop button ေလးအရင္ထည္.မယ္ဗ်ာ...အေပၚကဘားတန္းက File ကိုနိွပ္ New ကေနေနာက္ထပ္ Movie 2 ဆိုပီးထပ္ဖြင္.လိုက္ပါ..( ကြ်န္ေတာ္.မွာရိွတဲ. Play / Stop button ေလးေတြလိုခ်င္ရင္ေတာ.ဒီမွာေဒါင္းပါ...
Play / Stop button download link )



 Movie 2 မွာပဲ File > Open ကေန Play / Stop button ကိုထည္.လိုက္ပါ..
ကိုယ္မႀကိဳက္တာေတြလဲျဖဳတ္ခ်ထားခဲ.လို.ရပါတယ္..ပီးရင္ပံုေပၚမွာ Right click နိွပ္ပီး Copy object ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ.



ပီးရင္ Movie 1 ကိုျပန္သြားပီးကိုယ္ထည္.ခ်င္တဲ.ေနရာမွာ Paste here နိွပ္လိုက္ပါ..ကိုယ္အဆင္ေျပသလိုဆိုဒ္အႀကီးအေသးကိုခ်ိန္ပါ..



Play / Stop button ထည္.ပီးသြားရင္ေတာ.အေပၚဘားတန္းက Play button အႀကီးကိုနိွပ္ပါ..ပီးရင္ခုနကထည္.ထားတဲ. Play / Stop ကေနပဲအလုပ္လုပ္ပါမယ္..
သီခ်င္းဖြင္.ပီးတဲ.အခါမွာ Scroll bar နဲ.သီခ်င္းေနာက္ကိုလိုက္ပီးသီခ်င္းစတဲ.
.ေနရာဆံုးတဲ.ေနရာေတြမွာ Pause ခလုတ္နိွပ္ပီး မွတ္ပါ..
ဒီေကာင္ကေတာ.ေတာ္ေတာ္ေလးစိတ္ရွည္ရပါတယ္..သီခ်င္းကို Note pad မွာအရင္ေရးထားေပါ.ေနာ္




သီခ်င္းစာသားထည္.ႀကမယ္ဗ်ာ..ဘယ္ဖက္ျခမ္းက T ပံုကိုနိွပ္သီခ်င္းေရးထားတဲ. Note pad ဖြင္.ပီးပထမဆံုးသီခ်င္းစ၀င္တဲ.ေနရာမွာစာသားကိုေကာ္ပီကူးပီးပံုထဲကကိုယ္အဆင္ေျပမဲ.ေနရာမွာ Paste ခ်လိုက္ပါ..ပီးရင္စာသားအတြက္ Effect ထည္.ဖို. 
Menu bar က Insert > Effect > Appear into position ကေနကိုယ္ႀကိဳက္ရာတခုေရြးလိုက္ပါ..
ခုထည္.မဲ.စာပိုဒ္မွာဆိုရင္သီခ်င္းက Time line 415 မွာစ၀င္ပီး 1230 မွာဆံုးေတာ.အဳဒီစာသား Effect 
အရွည္ကို ( 1230 - 415 = 815 ) 815 ထားရမွာေပါ.ေနာ္..



ခုထည္.လိုက္တဲ.သီခ်င္းတပိုဒ္ဆံုးတဲ.ေနရာေရာက္ရင္စာသားေတြကိုျပန္ေဖ်ာက္ဖို.လိုပါတယ္.. Insert > Effect > Disappear from position ကေနႀကိဳက္ရာ Effect တခုေရြးေပးလိုက္ပါ..
ပီးရင္သီခ်င္စာသားေတြကို Color Effect ထည္.ဖို.ညာဖက္ျခမ္းက Effect ကိုနိွပ္ပါ..Filter ဆိုတာေလးကိုအမွန္ျခစ္လိုက္ပါ..ေနာက္ထပ္ေအာက္က Filter ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ..
အစိမ္းေရာင္အေပါင္းပံုေလးနိွပ္ပီး Drop Shadow ကေန blur 4 angle 45  distance 5 ကိုေရြးေပးလိုက္ပါ.ပီးရင္ Start  နဲ. End မွာကိုယ္ႀကိဳက္တဲ.အေရာင္ေရြးပါ..အေပၚက Save effect setting to file ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ..( End effect ရဲ.အရွည္ကေတာ.30-50 ) ေလာက္ဆိုအဆင္ေျပပါတယ္.
ေနာက္တပိုဒ္စာသားအ၀င္နဲ.ထပ္မေနေအာင္ေတာ.သတိထားေပါ.



ပီးရင္ Mouse Effect ထည္.ဖို.အတြက္ညာဖက္ျခမ္းက Component > Effect > 2D > Mouse follower ကိုနိွပ္ပါ.. Outline ထဲမွာ Mouse follower ကိုနိွပ္ပီးအထဲက Container ဆိုတာကိုနိွပ္ပါ..
နဂိုပါတဲ.ပံုကိုမႀကိဳက္ရင္လဲဖ်က္ပီးကိုယ္သေဘာက်တာထည္.နိုင္ပါတယ္..စာေရးမယ္ဆိုရင္လဲဘယ္ဖက္ျခမ္းက T ကိုနွိပ္ပီးေရးပါ.. 


အားလံုးပီးရင္ေတာ. swi file ကိုသိမ္းထားဖို.အတြက္ Menu bar က File > Save ကေနသိမ္းလိုက္ပါ..
( ဒီေနရာမွာမွာခ်င္တာကသီခ်င္းစလုပ္တဲ.အခ်ိန္ကစပီးတဆင္.ပီးတိုင္း swi file ကိုတခါ Save လုပ္ထားပါ..
ဘာလို.လဲဆိုေတာ.လုပ္ေနရင္းနဲ. SWiSH Max ေဆာ.၀ဲလ္ Hang ပီးပိတ္သြားတာမ်ိဳးနဲ.ႀကံဳတဲ.အခါကိုယ္ဖန္တီးထားတာေလးမဆံုးရွံဳးသြားေအာင္ပါ..
အသစ္ကျပန္လုပ္စရာမလိုပဲေဆာ.၀ဲလ္ကိုဖြင္. File > Open ကေန Save ထားတဲ. swi file ေလးကိုျပန္ထည္.လိုက္ရင္ကိုယ္လုပ္ခဲ.တဲ.ေနာက္ဆံုးေနရာကေနျပန္စနိုင္ပါတယ္)




ပီးရင္လုပ္ထားတဲ.သီခ်င္းေလးကိုစိတ္ေက်နပ္ပီဆိုရင္သိမ္းပါမယ္..မသိမ္းခင္မွာ File > Export settings ကေန settins ေတြကိုခ်ိန္နိုင္ပါေသးတယ္..




အားလံုးေက်နပ္ပီဆိုရင္ေတာ. File > Export > SWF ကိုနွိပ္ပီးသီခ်င္းကိုထုတ္လို.ရပါျပီ..




ခုကြ်န္ေတာ္လုပ္ျပသြားတာေတြက Flash Song သီခ်င္းတပုဒ္ကိုအလြယ္ကူဆံုးဖန္တီးနည္းပါ..
ကြ်န္ေတာ္လဲ၀ါသနာရွင္အဆင္.သာမို.လိုအပ္ခ်က္ရိွေကာင္းရိွနိုင္ပါတယ္.. Flash Song သီခ်င္းေတြဖန္တီးတယ္ဆိုတာကလဲစိတ္ကူးစိတ္သန္းေကာင္းဖို.လဲလိုပါတယ္..ေနာက္ပိုင္းမွာ
SWiSH Max ေဆာ.၀ဲလ္ထဲက Tools ေတြ ၊ Effect ေတြကိုကြ်မ္းက်င္လာပီးကိုယ္.ရဲ.ကိုယ္ပိုင္
စိတ္ကူးေလးေတြေပါင္းစပ္ပီးဖန္တီးရင္ဆြဲေဆာင္မွဳ.ရိွတဲ. Flash Song ေလးေတြဖန္တီးနိုင္မွာပါ
Photoshop ကိုပါပိုင္နိုင္တယ္ဆိုရင္ေတာ.အတိုင္းထက္အလြန္ေပါ.ေနာ္..

10/03/2014

Free 5 Sound Editing Software

MP3,AAC,WMA အစရိွတဲ. Audio file ေတြကိုျဖတ္/ညွပ္/ကပ္ ျပဳလုပ္ျခင္း,မိမိစိတ္ႀကိဳက္
Format သို. Convert ျပဳလုပ္ျခင္း,Sound effects အမ်ိဳးမ်ိဳးထပ္မံထည္.သြင္းျပီး
သီခ်င္း quality တိုးျမွင္.ျခင္း,အစရိွတာေတြျပဳလုပ္နိုင္ဖို.အတြက္
အႀကိဳက္ဆံုး Free Sound Editing Software ေလးေတြပါ

1.Audacity

Platforms: Windows, Mac and Linux
Download Link for Audacity

2.Wavosaur

Platforms: Windows (XP, Vista and Windows 7)
Download Link for Wavosaur

3.WavePad

Platforms: Windows and Mac
Download Link for wavepad

4.DJ Audio Editor

Platform: Windows (XP, Vista and Windows 7)
Download Link for DJ Audio Editor

5.Power sound

Platform: Windows (XP, Vista and Windows 7)
Download Link for Power sound editor

30/06/2013

မိမိစိတ္ႀကိဳက္သီခ်င္းေလးမ်ားနဲ.နံနက္ခင္းမွာနိုးထဖို.Music Alarm Pro v2.3.0.6 Full Version + Crack


ဒါေလးကေတာ.ကြ်န္ေတာ္.လို ကၽြန္ပ်ဴတာကို တစ္ညလံုးဖြင့္ၿပီၤး အိပ္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ MP3/MP4 သီခ်င္းေလးေတြနဲ႔ ႏႈိးေပးမယ့္ ႏႈိးစက္ကေလးပါ
 ႏႈိးေစခ်င္အႀကိမ္အေရအတြက္ကိုမိမိေပးခ်င္သေလာက္ေပးလို.ရပါတယ္
 MP3, AAC, OGG, WMA, MPEG, AVI(MPEG4), WMV, Rmvb, M2TS, MOV, M4V, FLV, အစရိွတဲ.Format ေတြကို Support လုပ္ေပးနိုင္ပါတယ္ ..
Full Version ျဖစ္ဖို. Crack File ေလးထည္.ေပးထားပါတယ္..
ဖိုင္ဆိုဒ္က(12MB)ရိွပါတယ္..

အလိုရိွသူမ်ားေအာက္မွာေဒါင္းယူနိုင္ပါျပီ

25/06/2013

ဂီတ၀ါသနာရွင္ေဘာ္ဒါေတြအတြက္ ဂစ္တာ Billion Chords exe နွင္.Beginner’s Guide E.Book


ဂစ္တာ၀ါသနာရွင္ေဘာ္ဒါေတြအတြက္ေလ.လာနိုင္ဖို. 
ဂစ္တာ Billion Chords exeဆိုတဲ.ေဆာ.၀ဲလ္ေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္..
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လာေပးလို.အလိုရိွတဲ.သူ.ေတြေလ.လာနိုင္ေအာင္ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္..
(1.18MB)ပဲရိွပါတယ္.. လိုခ်င္တဲ.သူမ်ားေအာက္မွာေဒါင္းပါ.....


အေျခခံစတင္ေလ.လာသူမ်ားအတြက္ Beginner’s Guide ဆိုတဲ.E.Book ေလးလိုခ်င္ရင္ေတာ.

ေအာက္မွာေဒါင္းလိုက္ပါ

18/05/2013

မိုက္ခဲခ်င္တဲ.ကိုကိုမမမ်ားအတြက္Siglos Karaoke Professional version-1.2.39









ကိုင္းဗ်ာ...မိုက္ခဲခ်င္တဲ.ကိုကိုမမမ်ားအတြက္ကာရာအိုေကဆိုလို.ရမဲ.Siglos Karaoke Professional version1.2.39..ဆိုတဲ.ေဆာ.၀ဲေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္..စာသားပါတဲ.သီခ်င္းေတြဆိုရင္ဖတ္လို.ရတယ္..အမွတ္တရ Recordingလုပ္ထားလိုလဲရတယ္..ကြ်န္ေတာ္ကေတာ.ေတာ္ေတာ္သေဘာက်ပါတယ္..လိုခ်င္ရင္အျမန္ယူထားလိုက္ႀက..


25/03/2013

SWiSH Max 4 Portable. rar

 
ဖလက္ေဆာင္း၀ါသနာရွင္ေတြအတြက္ဖလက္ေဆာင္းလုပ္တဲ.SWiSH Max 4 Portable.rar ေလးပါ..စတစ္ထဲထည္.ထားျပီးလိုတဲ.အခ်ိန္အလြယ္တစ္ကူထည္.သံုးလို.အဆင္ေျပပါတယ္
လိုခ်င္တဲ.သူမ်ားေအာက္မွာေဒါင္းယူလိုက္ပါ

SWiSH Max 4 Portable. rar